Licorice and sea salt

I got new licorice scented candles the other day – they smell so much! I don’t even have to light them!

I baked bread again, pita bread and carrot/zucchini/apple/cinnamon bread topped with poppy seeds, sea salt and sesame seeds. You jealous? You should be.

Advertisements

Tags: , , , , , ,

4 responses to “Licorice and sea salt”

  1. Kimmy says :

    just stopping by your blog. Nice with the licorice scented candles.
    and the food looks delicious!

  2. Lena (fröken_lila) says :

    ok, kan du maila mig receptet till zucchini/morots-brödet? jag blev jäkligt sugen pá att baka!!!

    • Tina says :

      Det är kul att baka, klart att du ska få receptet, här kommer det:

      1/2 pkt jäst (25g)
      5 dl vatten
      1,5 tsk salt
      2 msk olja
      1 msk honung
      3 morötter
      1/2-1 zucchini
      2 mellanstora äpplen
      1 tsk kanel
      1 dl havregryn
      13-14 dl vetemjöl/fullkornsvetemjöl

      Riv morötterna, äpplena och zucchinin (man kan blanda i alla tre eller bara en av dem, det beror på vad du är sugen på och tycker passar). Smula ned jästen i en bunke och värm vattnet tills det är fingervarmt. Häll en del av vattnet över jästen och rör om tills den smält samman med vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, saltet, oljan, honungen, de rivna grönsakerna och frukterna samt kanelen. Rör om. Blanda ned havregrynen (jag slängde bara i det här som ett litet “test”, det går bra att skippa det!) Rör ned vetemjölet (du kan ta hälften vetemjöl och hälften fullkornsmjöl om du vill) och knåda tills du får en jämn och fin deg (det är lite olika hur mycket mjöl du kommer att behöva beroende på hur fuktig degen är, fortsätt blanda i mer mjöl tills degen inte är kladdig längre). Låt jäsa 1 timme i bunken under bakduk. Sätt sedan ugnen på 250 grader och häll upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i ca. 10-14 bitar och rulla till fina “bollar”. Pensla dem med lite vatten och strö över sesamfrön, havssalt eller vallmofrön (pumpafrön eller solrosfrön funkar också!) Grädda i ugnen ca. 10 minuter eller tills de börjat bli lite bruna ovanpå. Märker du att de fortfarande är “degiga” inuti kan du sänka värmen till 200 grader och låta dem bakas lite längre.

      Lycka till, hoppas att det blir gott!

  3. winterlust says :

    your photos always look so amazing 🙂
    & those candles ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: